fbpx
Sunday, February 28, 2021
7 °c
Nicosia
13 ° Sun
13 ° Mon
11 ° Tue
12 ° Wed
AFTODIOIKISI.COM.CY
  • Αρχικη
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινοτητες
  • Κυπρος
  • Αρθρα – Μελετες
  • Διεθνη
  • Διαδικτυο
No Result
View All Result
  • Αρχικη
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινοτητες
  • Κυπρος
  • Αρθρα – Μελετες
  • Διεθνη
  • Διαδικτυο
No Result
View All Result
AFTODIOIKISI.COM.CY
No Result
View All Result

Νικητής ο Τζο Μπάιντεν – Πρώτη φορά γυναίκα αναλαμβάνει την αντιπροεδρία της χώρας

by Aftodioikisi
November 8, 2020
Reading Time: 1min read
A A
Μπάιντεν
Share on FacebookShare on Twitter

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι “ έχει έρθει η ώρα να θεραπευθεί” μια βαθιά διχασμένη Αμερική, μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, παρά το γεγονός ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει παραδεχθεί την ήττα του και έχει προσφύγει δικαστικά αμφισβητώντας το αποτέλεσμα σε κάποιες πολιτείες.

“ Οι πολίτες αυτού του κράτους μίλησαν. Μας έδωσαν μια ξεκάθαρη νίκη, μια πειστική νίκη”, τόνισε ο Μπάιντεν από την πόλη όπου διαμένει, το Ουίλμινγκτον, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί να τον ακούσουν μέσα από τα αυτοκίνητά τους, ενώ κάλεσε τους Αμερικανούς να μην συμπεριφέρονται πλέον “ στους αντιπάλους τους σαν σε εχθρούς”.

“ Δεσμεύομαι να είμαι ένας πρόεδρος που συσπειρώνει και όχι που διχάζει”, υπογράμμισε από τον προπύργιό του στο Ντέλαγουερ, αλλά και να “ ηγηθώ των δυνάμεων της αξιοπρέπειας” προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού, να επιστρέψει στην οικονομική ευημερεία, να διασφαλίσει υγειονομική ασφάλεια για τις αμερικανικές οικογένειες και να εξαλείψει τον συστημικό ρατσισμό.

Χωρίς να απευθυνθεί στον Ρεπουνπλικάνο αντίπαλό του, ο Μπάιντεν μίλησε απευθείας στους 70 εκατομμύρια Αμερικανούς που ψήφισαν τον Τραμπ.

“ Προς όλους εσάς που ψηφίσατε τον πρόεδρο Τραμπ, κατανοώ την απογοήτευσή σας σήμερα. Έχω χάσει κι εγώ κάνα δυό φορές. Αλλά τώρα, ας δώσουμε ο ένας στον άλλο μια ευκαιρία. Έχει έρθει η ώρα να βάλουμε στην άκρη τη σκληρή ρητορική, να ρίξουμε τη θερμοκρασία και να δούμε ξανα ο ένας τον άλλο, να ακούσουμε ο ένας τον άλλον ξανά”, τόνισε.

Ο Μπάιντεν, που σε ηλικία 77 ετών εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, αναμένεται να τερματίσει μια πρωτόγνωρη πολιτική η οποία σημάδεψε τόσο τη χώρα όσο και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Δημοκρατικός ευχαρίστησε επίσης τους μαύρους ψηφοφόρους, τονίζοντας ότι ακόμη και στις χειρότερες στιγμές της προεκλογικής του εκστρατείας, η κοινότητα των Αφροαμερικανών τον στήριζε. “ Πάντα με στηρίζουν, και θα κάνω κι εγώ το ίδιο”, επεσήμανε.

Πρώτη γυναίκα

Φορώντας μια μαύρη μάσκα ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε στη σκηνή τρέχοντας, υπό τους ήχους ενός τραγουδιού του Μπρους Σπρίνγκστιν, σαν να προσπαθούσε να διαψεύσει την εικόνα του γηραιού υποψηφίου που τον βάρυνε σε όλη την προεκλογική του εκστρατεία.

Θα γίνει ο πιο μεγάλος σε ηλικία πρόεδρος των ΗΠΑ.

Περισσότερα από 350 αυτοκίνητα είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στη σκηνή και χιλιάδες υποστηρικτές του Μπάιντεν και της υποψήφιας αντιπροέδρου του Κάμαλα Χάρις βρίσκονταν έξω από τον μεγάλο χώρο στάθμευσης όπου είχε τοποθετηθεί η σκηνή.

Η Κάμαλα Χάρις θα γίνει η πρώτη γυναίκα, η πρώτη μαύρη Αμερικανίδα και η πρώτη Αμερικανίδα ασιατικής καταγωγής που αναλαμβάνει την αντιπροεδρία της χώρας.

Ντυμένη στα λευκά, ένας φόρος τιμής στις σουφραζέτες, η Χάρις υπογράμμισε χθες ότι “ δεν θα είμαι η τελευταία”.

Η μαύρη γερουσιάστρια από την Καλιφόρνια απέτισε φόρο τιμής “ στις γενιές γυναίκες”, διαφόρων καταγωγών, που της “ άνοιξαν τον δρόμο”.

“ Τι απόδειξη για τον χαρακτήρα του Τζο, το γεγονός ότι είχε το θάρρος να σπάσει ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού που υπάρχει στη χώρα μας: να επιλέξει μια γυναίκα για αντιπρόεδρό του”, σχολίασε η Χάρις.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα σόου με πυροτεχνήματα, με το νούμερο “ 46” να γράφεται στον ουρανό του Ουίλιμνγκτον, καθώς ο Μπάιντεν θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Έπειτα από τέσσερις ημέρες αγωνίας, ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα συγκέντρωσε τον “ μαγικό” αριθμό των 270 εκλεκτόρων.

Ο Τραμπ, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται στις 20 Ιανουαρίου, μέχρι στιγμής δεν έχει παραδεχθεί την ήττα του. Σε μήνυμά του, το οποίο το Twitter επεσήμανε ως “ παραπλανητικό”, ο απερχόμενος πρόεδρος εξακολούθησε να δηλώνει ότι του έκλεψαν τη νίκη. “ Κέρδισα με μεγάλη διαφορά τις εκλογές αυτές”, έγραψε με κεφαλαία γράμματα.

Μάλιστα κατηγόρησε τον Μπάιντεν “ ότι βιάζεται να υποκριθεί ψευδώς τον νικητή”.

Ο Τραμπ δεν είναι υποχρεωμένος να αναγνωρίσει επισήμως την ήττα του, όμως αυτό αποτελεί παράδοση στην Ουάσινγκτον. Ωστόσο ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ προτίμησε να διατηρήσει την εριστική του στάση και να δεσμευθεί ότι θα κηρύξει νομικό πόλεμο, αμφισβητώντας τα αποτελέσματα.

46ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ, χαιρέτισε χθες την “ ιστορική” νίκη του “ φίλου του”.

Για τον Τζόζεφ Ρομπινέτ Μπάιντεν Τζούνιορ η προεδρία των ΗΠΑ φτάνει αργά στην πλούσια πολιτική του καριέρα. Αφού απέτυχε το 1998 και το 2008 και στη συνέχεια δίστασε το 2016, ο Μπάιντεν που ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα στη Γερουσία πριν σχεδόν μισό αιώνα.

Κατάφερε να βρεθεί στον Λευκό Οίκο, αφού κέρδισε στις πολιτείες Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν και Ουισκόνσιν, τρεις βιομηχανικές πολιτείες, παραδοσιακά Δημοκρατικές, τις οποίες ο Τραμπ είχε κερδίσει από την Κλίντον το 2016.

Όμως σε μια Αμερική βαθιά διχασμένη και με μια Γερουσία που μάλλον θα παραμείνει στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων θα πρέπει να βρει μια ισορροπία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ShareTweetSend

Related Posts

Βουτιά 8,2% κατέγραψε η γαλλική οικονομία το 2020

γαλλική οικονομία
by Aftodioikisi
February 26, 2021
A A
ShareTweetSend

Ξεκίνησε η μεγάλη άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα 2021» σε Μεσόγειο και Αιγαίο

Γαλάζια Πατρίδα
by Aftodioikisi
February 25, 2021
A A
ShareTweetSend

Opinion

«Ο ποδηλάτης του Θεού. Γέρων Χατζηφλουρέντζος»

Η δαιμονοποίηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας – Της Μαρίας Παπαλαζάρου Φράγκου

Άννα Θεολόγου: “Σήμερα θα μιλήσω για μένα… Θέλω να συστηθώ ξανά…”

Μια εκδήλωση του Χορευτικού Συγκροτήματος «Λευκόνοικο» που μας συγκινεί ακόμη! – Της Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη, Δημάρχου Λευκονοίκου

Ο ήλιος πάνω από την Ευρώπη – Γράφει ο Άντρος Γ. Καραγιάννης – Δήμαρχος Δερύνειας

Για τους νέους μας… Για το μέλλον μας… – Γράφει ο Νεόφυτος Παπαλαζάρου, Δήμαρχος Γερίου

online

Βουτιά 8,2% κατέγραψε η γαλλική οικονομία το 2020

Ξεκίνησε η μεγάλη άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα 2021» σε Μεσόγειο και Αιγαίο

Με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής απέκτησε το tablet που τόσο πολύ ήθελε ο μικρός Παναγιώτης | Συγκλονιστικό βίντεο

Εμβολιάστηκε σχεδόν ο μισός πληθυσμός του Ισραήλ για COVID-19

Αύξηση ανεργίας στη Βρετανία λόγω πανδημίας

Ο πρώτος ήχος που κατέγραψε το Perseverance στον πλανήτη Άρη

στρόβολος

Highlights

64 σημεία για rapid test το Σάββατο

272 τα νέα περιστατικά κορωνοϊού την Παρασκευή

Έργα σχεδόν 44 εκατ. ευρώ διεκδικεί ο σχεδιασμός ΟΧΑ των Δήμων της Λεμεσού

Άμεση απόσυρση του El Diablo, ζητούν οι Θεολόγοι

Συνδικαλιστικές και εκπαιδευτικές οργανώσεις ζητούν κατάργηση αγοράς υπηρεσιών

Προκήρυξη σχεδίων για γεωργικό πετρέλαιο και πετρέλαιο κίνησης

Trending

Δημοι

Κακκαρίστρα – Απαλός: Έρχεται εφαρμογή για κινητά με σχετικές πληροφορίες για το μονοπάτι [ΦΩΤΟΣ]

by Aftodioikisi
February 27, 2021

Τη δημιουργία εφαρμογής (application) για το μονοπάτι «Κακκαρίστρας – Απαλός» αλλά και την εγγραφή του στα μονοπάτια...

Τουρισμού

Απαντά το Υφ. Τουρισμού στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

February 27, 2021
Υγείας

Νέο διάταγμα Υπ. Υγείας με ισχύ από 1η Μαρτίου

February 27, 2021
64 σημεία για rapid test το Σάββατο

64 σημεία για rapid test το Σάββατο

February 26, 2021
περιστατικά

272 τα νέα περιστατικά κορωνοϊού την Παρασκευή

February 26, 2021

Instagram

    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.

Recent News

  • Κακκαρίστρα – Απαλός: Έρχεται εφαρμογή για κινητά με σχετικές πληροφορίες για το μονοπάτι [ΦΩΤΟΣ]
  • Απαντά το Υφ. Τουρισμού στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας
  • Νέο διάταγμα Υπ. Υγείας με ισχύ από 1η Μαρτίου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Nicosia, Cyprus
Sunday, February 28, 2021
Sunny
7 ° c
86%
4.97mh
-%
18 c 7 c
Sun
19 c 7 c
Mon
16 c 6 c
Tue
19 c 5 c
Wed
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

© 2020 News & Magazine - Premium news ΑυτοδιοίκησηCY.

No Result
View All Result
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινότητες
  • Κυπρος
  • Διεθνη
  • Συνεντεύξεις
  • Διαδικτυο
  • Άρθρα – Μελέτες

© 2020 News & Magazine - Premium news ΑυτοδιοίκησηCY.