Τούρκοι έποικοι απείλησαν και εξύβρισαν τον Κοινοτάρχη Αυλώνας

Reading Time: < 1 minute

Φραστική επίθεση και απειλές κατά της ζωής του, κατήγγειλε στην Ειρηνευτική Δύναμη Κύπρου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ότι δέχτηκε από Τούρκους εποίκους, ο Κοινοτάρχης Αυλώνας Μενέλαος Σάββας.

Το νέο επεισόδιο έντασης στη Νεκρή Ζώνη στην περιοχή της κοινότητας Ακακίου, φαίνεται να άρχισε όταν Τούρκοι έποικοι μετέβησαν στην περιοχή προκειμένου να καλλιεργήσουν εκτάσεις Ελληνοκύπριων γεωργών. Τότε οι ιδιοκτήτες των τεμαχίων παρανέβησαν για να σταματήσουν την παράνομη ενέργεια, με αποτέλεσμα να προκληθούν αψιμαχίες και να επικρατήσει αναστάτωση.

Στη σκηνή κλήθηκαν άντρες της ΟΥΦΙΚΥΠ που έφτασαν με τρία οχήματα και παρενέβησαν στο επεισόδιο, απομακρύνοντας τους Τούρκους εποίκους.

Καταδικάζει η Συμμαχία Πολιτών

Οι Τούρκοι έποικοι για άλλη μια φορά ενεργούν παράνομα και προκλητικά εξαπολύοντας φραστική επίθεση και απειλές κατά της ζωής του Κοινοτάρχη Αυλώνας. Τα γεγονότα αυτά ακολουθούν μια σειρά από άλλες παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και γίνονται σε μια φάση όπου καταβάλλονται προσπάθειες για το Κυπριακό, μετά το δείπνο στο Βερολίνο.

Ως Συμμαχία Πολιτών καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε έντονα διαβήματα προς τα Ηνωμένη Έθνη και παράλληλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να καταγγείλει τα γεγονότα σε διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα.

Η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει τη συμπαράσταση της στον κοινοτάρχη και τους κατοίκους της ακριτικής κοινότητας.

Πηγή: alphanews.live/aftodioikisi

In the news
Load More