Όμοδος: Στον Εθν. Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς τα «Αρκατένα»

Όμοδος
Reading Time: < 1 minute

Στον εθνικό κατάλογο «Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο» βρίσκονται πλέον η «πιπίλλα» και τα «Αρκατένα» της Κοινότητας Ομόδους.

Μερικά χρόνια πριν και συγκεκριμένα στις 25 Νοεμβρίου 2015, στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική διάσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν οι 8 νέες εγγραφές στον Εθνικό Κατάλογο «Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο».

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη απηυθύναν χαιρετισμό η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κα. Αίγλη Παντέλάκη και η Πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO, κα. Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ.

Όπως σημειώνεται, το Κοινοτικό Συμβούλιο Ομόδους τον Μάιο του 2015, υπέβαλε αίτηση στην Εθνική Επιτροπή της Ουνέσκο με σκοπό να εντάξει την Πιπίλλα και τα Αρκατένα στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο, μία προσπάθεια η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία λίγα χρόνια μετά. Την γραπτή αίτηση συνόδευσε φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό.

Τελικά ο κόπος των συμμετεχόντων ανταμείφθηκε, καθώς στις νέες αυτές εγγραφές συγκαταλέγονται πλέον και η “¨ΠΙΠΙΛΛΑ” και τα “ΑΡΚΑΤΕΝΑ” της κοινότητα Ομόδους.

Με σχετική ανάρτηση του, το κοινοτικό συμβούλιο Ομόδους, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Νικόλα Κοντολαίμη, ο οποίος ήταν ο δημιουργός τόσο του φωτογραφικού όσο και του οπτικοακουστικού υλικού, όλους όσους συμμετείχαν στα βίντεο για την πολύτιμη προσφορά τους και όλους όσους αφανώς ή εμφανώς βοήθησαν στην προσπάθεια αυτή.

In the news
Load More