«Δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για αποτέλεσμα σοβαρών παραλείψεων», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ζητώντας την άμεση προώθηση της σχετικής νομοθεσίας.
Σε ανακοίνωσή του, ο ΔΗΣΥ ξεκαθαρίζει πως το εν λόγω κτήριο δεν έπρεπε ποτέ να χρησιμοποιείται, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε ήδη να είχε κηρυχθεί ακατάλληλο και να έχει κατεδαφιστεί.
Βολές κατά Τοπικών Αρχών
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες στις τοπικές αρχές, υπογραμμίζοντας πως όφειλαν να είχαν ενεργήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά για την αποτροπή της τραγωδίας. «Δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για αποτέλεσμα σοβαρών παραλείψεων», αναφέρεται χαρακτηριστικά, με το αίτημα για απόδοση ευθυνών να είναι επιτακτικό.
Αίτημα για έκτακτη συνεδρία της Βουλής
Προκειμένου να υπάρξει άμεση θεσμική θωράκιση έναντι παρόμοιων κινδύνων, ο ΔΗΣΥ καλεί τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών να συνέλθουν εκτάκτως. Στόχος είναι η εξέταση και η άμεση προώθηση της ολοκληρωμένης Πρότασης Νόμου που εκκρεμεί από τον Απρίλιο του 2025.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συγκεκριμένη πρόταση νόμου παρέχει τα απαραίτητα «ουσιαστικά εργαλεία» στην Πολιτεία ώστε να παρεμβαίνει αποτελεσματικά σε περιπτώσεις επικίνδυνων οικοδομών.












